Cyber Lane var bara bäst

Cyber Lane trivs i högsommarvärmen.
Under trippeltravets första dag var Johan Untersteiners stjärna bara bäst när han vann ett femåringslopp på Axevalla.
- Han är redo för vilket lopp som helst, sa en nöjd kusk tillika tränare efteråt.

 

Efter två segerlösa lopp visade Cyber Lane vart skåpet skulle stå på fredagen. Valacken blåste till spets och öppnade första halvvarvet på 1.07,5. Samtidigt landade Fredrik Persson och Monark Newman utvändigt medan Robert Bergh och Muscle Hustle kröp ned i rygg på ledaren. Men på upploppet var ingen nära fjolårets derbyvinnare som seglade undan till överlägsen seger. Femåringens 19:e fullträff på 24 starter.
- Det kändes faktiskt väldigt bra. Man ska inte klaga på förra prestationen, han gick 11,2 full väg men jag tyckte att jag var slagen tidigt i det loppet och hade aldrig en bra känsla under vägen, sa Johan Untersteiner och fortsatte:
- Så var det inte i dag, han öppnade kvickt första stegen bakom bilen och det var aldrig snack om vem som skulle ta hand om ledningen. Sedan sprang han bara och klippte med öronen och var precis lagom på bettet. När de började tjoa runt omkring fick jag bara mer att hålla i.

 

Första tävlingsdagen på Axevallas trippeltrav bjöd på många fina lopp. Axevalla Maraton över mastiga fyra varv avslutade V64-omgången och här krossade Antonio Trot motståndet. Robert Bergh övertog täten med Explosive Merlot efter 1500 meter och försökte grilla Antonio Trot som hamnade utvändigt. Men långloppsspecialisten var urstark och avgjorde enkelt till slut för Jorma Kontio.
- Hästen var bra hela vägen. Han var jättelugn och dödens var inga problem, berömde segerkusken.
Segern var värd 200 000 kronor och gjorde att den Timo Nurmos-tränade femåringen passerade miljonen insprunget.

Det blev en rafflande upploppstrid i V64-2. Grandfather Bill tog hand om ledningen och såg länge ut att ta sin femte raka men Can Lane och Hakon von Haithabu satte ordentlig press genom sista kurvan. Men ingen av dessa kunde sätta nosen först när Ulf Ohlsson och Exclamation Mark kom skjuten som ur en kanon på upploppet.
- Han fick gå lite i draget och fick några ryggar att gå på. Han visade form i förra starten och nu fick han utdelning, det var kul, sa segerkusken och tränaren Reijo Liljendahl var lika nöjd efteråt.
Roger Walmann-tränade Aleppo Pine fick revansch efter galoppdebaclet i E3-finalen i V64-5. Kenneth Haugstad körde resolut till ledningen efter 500 meter och därifrån var segern klar. I V64-3, som var det andra av två heat med samma startfält, tog Star Costashorta kvällens andra raka. Tillsammans med tränaren Peter Untersteiner spårade fyraåringen runt om. Spets och slut blev även för Velvet Gio och Björn Goop i V64-4. Magnus Dahlén tränar fyraåringen.

Skapad: 2018-07-20