Månprinsen A.M. spurtade till en tredjeplats

Månprinsen A.M. svarade för en tung avslutning ute vid staket i finska storloppet Nordic King på lördagen men fick nöja sig med en tredjeplats i sprinterloppet där över en halv miljon gick till segrande hemmafavoriten Costello.

Det blev en tredjeplats med plus i kanten för svenske kallblodskungen Månprinsen A.M. i finska Härmä på midsommardagen.
Starten i det nya storloppet för kallbloden Nordic King var elvaåringens första sedan mitten av maj, och att det handlade om sprinterdistans var ett minus redan från start för Gunnar Melanders springare som stod i dryga nio gånger pengarna i vinnarodds.
Favoritspelade Costello (19 för 10) avgjorde loppet från dödspositionen efter att ha masserat ledande Välähdys under slutrundan och kopplade greppet kort före mål. Erkänt startsnabbe Välähdys inledde första halvvarvet i överkant 1.18,0 och höll bra till andraplatsen före störtdykande Månprinsen A.M.
Gunnar Melander hittade fjärdeparet utvändigt och lät sin häst inleda marschen framåt på den sista bortre långsidan. Månprinsen gick sedan en snabb sista kurva och upplopp och var bara en halv längd efter vinnaren i mål på kilometertiden 1.19,4, fyra tiondelar över sitt rekord.

Segraren Costello är nio år gammal och förstaplatsen i Nordic King var hästens elfte på tolv starter i år. Ville Herttua tränar och Risto Tupamäki körde till seger. Segertiden skrevs till 1.19,3 över 1609 meter.
Jan-Olov Persson-tränade Lome Brage fick ett lopp i ledarens rygg av Mika Forss och räckte till fjärdeplatsen. Art Kjarvald och Junifaks oplacerade.
Polara, som strider med Costello om kallblodstronen i Finland, galopperade som till synes slagen i andraparet utvändigt i den sista kurvan.
Det stora målet för i för Månprinsen A.M. är SM på Bergsåker i augusti. Ett lopp över medeldistans elvaåringen vunnit fyra gånger tidigare.

Skapad: 2018-06-23