Jag känner mig inte slagen

Folkkära On Track Piraten förgyller midsommardagen på Rättvikstravet.
Tioåringen kan för fjärde året i rad ta hem Midsommarloppet inför hemmapubliken.
- I år är det, det tuffaste motståndet hittills men jag känner mig inte slagen, säger Hans R Strömberg.

Hans R Strömberg har laddat rejält inför helgen. Rättvikstränaren har sex hästar till start inom GS75-spelet när hemmabanan traditionsenligt arrangerar trav under midsommar.
- Det är häftigt och det brukar vara mycket folk som kommer på midsommardagen. Vi får hoppas att det kommer många i år också och att vädergudarna är med oss. Det är jättefina lopp, vi har nog aldrig haft så fina lopp här någonsin skulle jag tro, konstaterar Hans R Strömberg som ger sin trotjänare bäst chanser på lördag.
On Track Piraten (GS75-7) har lottats ett surt åttondespår och ställs bland annat emot Lionel och Charrua Forlan.
- Vi har vunnit Midsommarloppet tre år på raken. I år är det tuffaste motståndet hittills men jag känner mig inte slagen. Chansen finns ju och han är väldigt bra igång men jag måste ha flyt i loppet och de värsta konkurrenterna mindre flyt. Han är ingen startraket och förmodligen hamnar vi där bak men tanken är att försöka öppna lite i alla fall, säger tränaren och tillägger:
- Förutsättningarna är inte de superbästa men det är nära till banan så han behöver inte resa.

GS75-omgången bjuder också på fyra uttagningslopp till Breeders’ Crown i vilka hälften av Hans R Strömbergs hästar startar. En av dem är Rita C.D. (GS75-1) som senast vann finalen av Diamantstoet under elitloppshelgen.
- Hon stod på 20 meter tillägg och Örjan satt kvar när de andra gick. De fick luckan på upploppet och hon vann väldigt lätt med ett par längder. Hon var verkligen fin och hon ser fortsatt fin ut, säger tränaren som äger halva hästen själv.
Rita C.D. har också haft otur med spårlottningen inför lördagens start och möter dessutom Drottningpokalsvinnaren Dibaba som ser ut att bli stor favorit.
- Det är väldigt kvalificerat motstånd men hon är under utveckling och har tävlat bra. Jag får försöka ha flyt med positionerna här också men jag har svårt att se att det kan räcka till vinst från det läget.

Treåriga stoet Bottnas Felicia (GS75-5) har även hon dragit ett åttondespår i sitt Breeders’ Crown-försök.
- Hon satt fast sist men blir bättre och bättre för varje start. Hon är ute på lite djupt vatten den här gången men hon får vara med för att se och lära, deklarerar Hans R Strömberg.
Något bättre utgångsläge fick Ontrack He’s Black (GS75-6) som startar från femtespår i fyraåringsförsöket för hingstar och valacker. Men konkurrenterna är inte vilka som helst. Kriterievinnaren Villiam, Kungapokalsvinnaren Perfect Spirit och fjolårets Breeders’ Crown-vinnare Lucifer Lane för att nämna några.
- Jag ska försöka köra så fort det går från start och tanken är att komma ner på innerspår. Drömläget är att få rygg på Lucifer Lane. Det är övermäktigt motstånd men de fick inga bra lägen så vi får hoppas att det häxar lite för dem.

Hans R Strömberg har två hästar till start i Remys Styrkeprov över tre varv. Tiger Williams (GS75-4) har dubbla tillägg medan Bottnas Commendeur (GS75-4) har ytterligare 20 meter att jaga ikapp.
- Tiger Williams var väldigt laddad och galopperade senast. Vi hade satt på helstängt huvudlag men nu går vi tillbaka till can’t se back-huvudlag. Formen är bra men han har inte fått till det på slutet. Han klarar av lång distans och plats ligger inom räckhåll.
- Bottnas Commendeur har varit i Frankrike över vintern och inte lyckats någonting men gjorde ett bra lopp i Boden trots dåligt läge senast. Han vann det här loppet i fjol och går bra över 3 100 meter. Han har nog störst möjligheter att vinna av mina två, säger Hans R Strömberg.

Skapad: 2018-06-22