Final Dream lurade de ssita spelarna

Kaj Widell avslutade en mycket lurig V86-omgång med en barfotadansande Final Dream på Solvalla.
Ingen spelare hittade alla vinnarna – Lindesbergamatöten Jan Gustafssons fux hade få räknat med.
- Jag körde han senast och då han hoppade för mig. Nu blev han riktigt effektiv utan skor, sa Kaj Widell.

Travet i Expressfart på onsdagkvällen involverade Solvalla och Bergsåker.
I norr var det vintriga förhållanden. I Stockholm däremot kunde hästarna köras utan skor för första gången sedan skotvånget upphävdes i landet vid månadsskiftet.
Skrälltätt i Sundsvall men även huvudstadens lopp bjöd på överraskningar.
I det avslutande sprinterloppet styrde Kaj Widell fram utvändigt ledaren 1200 meter från mål med Final Dream som bara var bäst i loppet. En fyraprocentare på V86-spelet.
- Han höll farten mycket bra och hade stor hjälp av att gå barfota, berömde Kaj Widell som fick prova femårige valacken Final Dream för första gången senast i Karlstad.
Björn Goop vann dubbelt på V86 på Solvalla med egentränade hästar.
En rivigt och sevärd tillställning blev loppet för ston som tjänat upp till 280 000 kronor. Stefan ”Tarzan” Melander var stor favorit med USA-importen Beautiful Bacardi och rundande fältet till täten 800 meter från mål i tredjespår.
Torrast spurtkrut hade dock Mellby Estella för Björn Goop och favoriten kunde fångas in till knapp seger,
1.12,7 över 1640 meter med bilstart indikerar att våren snart är i antågande.
- Tarzans häst var enormt duktig efter en tuff inledning men Stella tog fram det där lilla extra och avgjorde, summerade Goop.
Han vann även med Pampalo i V86-2 där Stig H Johansson utfärdat en varning för ringrost för favoriten Dream Lane och resultatet blev inte lyckat i första starten sedan i november

På Solvalla kördes också ett lopp över tre kilometer där Nicklas Westerholm inte slösade många meter i onödan med favoriten My Dream Art. Hästen går bäst i ryggar och Westerholm släppte ledningen till den första som kom vilket den här gången blev högoddsaren Red Miles.
400 meter från mål kom luckan där Westerholm snabbt flyttade ut i andrapar utvändigt.
- Han måste ha sådana här lopp på väntan och det fick han i dag och då svarade han med en bra insats, sa Rommetränaren och fjolårets komet i Sverige.

Av dryga 703 000 inlämnade system fanns alltså inget med alla vinnarna markerade. ATG kalkylerar med att en ensam vinnare kan dra hem 21 miljoner kronor nästa onsdag då Solvalla kör V86 tillsammans med Åby.
Ribban sattes på Bergsåker där skrällar streckade på en respektive noll (0,40) procent var först i mål.
Hemmatränaren Lars-Göran Söderberg gav Overtimeosåfin ett lopp i rygg på hårddragande ledaren tillika favoriten Vic de Luxe och kunde spurta till seger.
- I dag kändes det direkt att han skulle göra ett bra lopp. Jag hade kunnat hålla ledningen också men det kändes trots allt bäst att släppa. Han vann faktiskt enkelt, jag skrek till i den sista kurvan lite för galleriet men det hade nog gått utan också, sa Lars-Göran Söderberg om i princip ospelade Overtimeosåfin.
En dundersmäll inledde spelet på Bergsåker. Amatören Ricky Eklund från Örnsköldsvik hade lämnat stoet Pandora Diamant i Per Linderoths händer.
Jättefavoriten From The Mine blev av med ledningen och kunde ta över densamma igen efter 500 meter i en öppning i överkant 1.10.
I tredjepar invändigt satt Per Linderoth med Pandora Diamant som kunde slå av favoriten precis på linjen när luckan kom. En enprocentare på V86.
Segertiden strålande 1.13,2 /1640 meter med bilstart på den moddiga banan.
- Det var ett invändigt lopp som var vår chans och det löste sig bra. Det var bra gjort av henne att kunna spurta samtidigt som jag behövde ta ut henne fyra spår på upploppet, sa Per Linderoth.
USA-importen Coogan var inte alls bekväm med det frusna underlaget i Sverigedebuten och kunde inte hänga med i tredje utvändigt när tempot drogs upp.
Empire Garbo vann fyraåringsloppet för Jimmy H Andersson. Svante Båth tränar.
Kallblodloppet vanns av norske gästen Mjölner Brun med Ole-Christian Kjenner i sulkyn. Jan Roar Mjölneröd tränar.

Skapad: 2018-03-07